1200 handtekeningen tegen luxe villa’s in Duivenvoordecorridor

      Reacties uitgeschakeld voor 1200 handtekeningen tegen luxe villa’s in Duivenvoordecorridor

duivenvoordecorridorDertien belangenorganisaties hebben 1200 handtekeningen verzameld tegen de geplande woningbouw in de Duivenvoordecorridor tussen de gemeenten Voorschoten en Leidschendam-Voorburg. De petitie werd 29 september aangeboden aan de gemeenteraad van Voorschoten.

Voorzitter Stan Dessens van belangengroep Oud, Groen en Leefbaar Voorschoten bood de petitie namens de dertien partijen aan. Hij vindt het belangrijk om het groene gebied te behouden. “Het zijn de laatste overblijfselen van wat een paar duizend jaar geleden als landschap is gevormd. Toen trok de zee terug en zijn de strandwallen opgeworpen. Dat landschap is nog maar op een paar plaatsen zichtbaar in Holland en het is belangrijk dat dat behouden blijft”, lichtte Dessens de handtekeningenactie toe in het radioprogramma Mogge Michiel op Radio West.

Volgens de voorzitter is het nog niet te laat om de woningbouw tegen te houden. “We hebben al jaren actie gevoerd en brieven geschreven, maar op een bepaald moment is de maat vol. Anders ben je dat landschap met allemaal woonwijkjes aan het volbouwen. We willen aandacht vragen voor de groene kant van de Duivenvoordecorridor.”

Andere plekken
Dessens hoopt dat de gemeente de plannen wijzigt. Daarvoor hebben de belangengroepen voorstellen gedaan aan beide gemeenten. Zo stelden ze voor om in andere plekken in Voorschoten te bouwen. In Leidschendam zou volgens de belangenorganisatie beperkte bouw mogelijk zijn in het gebied.

In het groene gebied tussen Leidschendam en Voorschoten moeten kassen plaatsmaken voor recreatiemogelijkheden en luxe villa’s. Om dat mogelijk te maken, moest een deel van de kwekerijen worden uitgekocht door de gemeenten Voorschoten en Leidschendam-Voorburg. Vooral laatstgenoemde gemeente kreeg te maken met een enorm financieel tekort door verliezen op de grondexploitatie.

Provinciale Adviescommissie
Eerder liet een adviescommissie zich negatief uit over de bouwplannen. De Provinciale Adviescommissie Leefomgevingskwaliteit schreef in een rapport dat de bebouwing in de Duivenvoordecorridor ‘de open en groene functie van het gebied ondergraven’.

Bron: omroepwest