Conferentie duurzame bedrijfsterreinen op 17 juni in Alphen a/d Rijn

      Reacties uitgeschakeld voor Conferentie duurzame bedrijfsterreinen op 17 juni in Alphen a/d Rijn

DPL-BT

In de afgelopen maanden heeft de Stichting Groene Hart samen met IVAM en Grontmij hard gewerkt aan het verduurzamen van vier bedrijfsterreinen ITC, gemeente Alphen aan den Rijn; Coenecoop, gemeente Waddinxveen; Goudse Poort, gemeente Gouda en gemeente Bodegraven-Reeuwijk. In samenwerking met de bedrijven en gemeenten en in het bijzonder de gemeente Alphen aan den Rijn worden op woensdag 17 juni om 15:oo uur in de raadszaal van het gemeentehuis , Alphen aan den Rijn de resultaten gepresenteerd. Alle betrokken partijen willen graag een vervolg op dit project in de drie provincies van het Groene Hart.

Gemeenten en ondernemersverenigingen van deze bedrijventerreinen vertellen over de ervaringen met het meten van de kwaliteit van hun terrein met DPL-BT en de stappen die inmiddels zijn gezet om hun bedrijventerrein te verduurzamen. Daarnaast presenteert de gemeente Alphen de toepassing van het DPL-instrument bij de uitvoering van het duurzaamheidsbeleid. In de discussie daarna wordt de stelling geponeerd dat deze werkmethode het proces van verduurzaming van bedrijventerreinen versnelt. Geïnteresseerden kunnen hun belangstelling tonen voor een vervolgproject.

Programma onder voorbehoud:
– Inloop en ontvangst met koffie/thee
– Welkomstwoord door Chris Schaapman, directeur Alphen aan den Rijn en Jaap Kortman, directeur IVAM
– DPL als duurzaamheidinstrument binnen de gemeentelijke beleidsuitvoering door Laurent de Jong, teamleider Duurzaamheid gem. Alphen aan den Rijn
– Project Duurzame bedrijventerreinen Groene Hart – introductie door Jaap Kortman
– Ronde tafeldiscussie met vertegenwoordigers 4 terreinen onder leiding van IVAM
– Discussie en vervolg
– Afsluiting Sjoerd Veerman, directeur Stichting Groene Hart
– Borrel

Deelname
U kunt u zich aanmelden via het mailadres Contact@groenehart.infoLees verder →

Lees ook het verslag  en Thema Bedrijfsterreinen