Aanvalsplan Natuurmonumenten: Kom op voor het landschap

grutto2Ons mooie Nederland slibt langzaam dicht. Het landschap en de natuur staan zwaar onder druk door de aanleg van bedrijventerreinen en snelwegen, intensivering van de landbouw en oprukkende bebouwing. Als we niet opletten, verliezen we voor altijd de mooie landschappen en vergezichten die ons land zo speciaal maken. Help ons mee het unieke Nederlandse landschap te beschermen. Teken de petitie.

 

PERSBERICHTEN 25 jan 2017

Aanvalsplan landschap: alle overheden zijn nu aan zet

“Het wordt tijd dat het landschap de waardering krijgt die het verdient”. Staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) nam op woensdag 25 januari het aanvalsplan om het Nederlandse landschap te redden in ontvangst uit handen van Natuurmonumenten. Onze unieke Nederlandse landschappen staan onder druk door de intensieve landbouw, infrastructuur en bebouwing op ongeschonden plekken als de kust. Reden voor Natuurmonumenten om samen met haar achterban de aanval in te zetten met de campagne ‘Bescherm ons Nederlandse landschap’. De campagne is ook vandaag gestart met een handtekeningenactie. lees verder

Natuurmonumenten in de aanval voor Nederlandse landschap 25 jan 2017
“Nederland slibt dicht en verrommelt in snel tempo”, aldus Marc van den Tweel, directeur van Natuurmonumenten. Onze unieke Nederlandse landschappen staan onder grote druk door de intensieve landbouw, infrastructuur en bebouwing op ongeschonden plekken als de kust. Reden voor Natuurmonumenten om de aanval in te zetten met de campagne ‘Bescherm ons Nederlandse landschap’. Deze campagne start vandaag met de overhandiging van een aanvalsplan voor het landschap aan staatssecretaris Martijn van Dam (EZ) en een handtekeningenactie via de website.

Raad voor leefomgeving wil inwoners betrekken bij transitie landschap
Natuurmonumenten onderschrijft het advies ‘Verbindend Landschap’ dat de Raad voor leefomgeving en infrastructuur (Rli) 8 nov. 2016 in Den Haag presenteerde. De Rli stelt daarin dat de gewenste duurzaamheidstransities alleen kans van slagen hebben in een intensieve maatschappelijke dialoog. Hierin moet de verbetering van de kwaliteit van het landschap centraal staan.

Volkskrant 25 jan. 2017 : Stop de teloorgang van ons unieke landschap

1 gedachte over “Aanvalsplan Natuurmonumenten: Kom op voor het landschap

  1. Karin

    Voorbeeld van verrommelen van het landschap in de Randstad en aan de rand van het Groene Hart zijn de windmolenplannen in de Balij, van Provincie ZH, Staatsbosbeheer, de Natuur en Milieufederatie ZH en de Windvogel.

    Blijf van ons Balijbos af! Houd op met het industrialiseren van natuur en recreatiegebieden!

    https://youtu.be/ngwL5CCdCc4

Gesloten voor reacties.