31 maart: een middag over industrieel erfgoed

      Reacties uitgeschakeld voor 31 maart: een middag over industrieel erfgoed

Op zondag 31 maart organiseert Stichting Groene Hart een middag over industrieel erfgoed met een lezing, wandeling en museumbezoek.  Deelname is gratis.

Stichting Groene Hart heeft een aantal wandel- en fietsroutes uitgezet in de Alblasserwaard/Vijfheerenlanden die niet alleen voeren langs industrieel erfgoed maar ook langs oude, bijzondere begraafplaatsen waar familiegraven van bekende industriëlen te vinden zijn.

Op zondagmiddag 31 maart brengen wij de routes onder de aandacht met een lezing en wandeling in baggerdorp Sliedrecht of u kunt kiezen voor een museumrondleiding .

Het programma is ruwweg:

  • Circa 13.30 uur: Ontvangst in het Baggermuseum (voormalig woonhuis van Adriaan Volker) met koffie en thee.
  • Opening en korte inleiding over het industrieel erfgoed in de regio en de routes
  • Beknopte lezing door de heer Leon Bok, adviseur RCE funerair erfgoed, over de oude begraafplaatsen en familiegraven van industriëlen, die van Sliedrecht in het bijzonder.
  • Circa 14.30 uur: Naar keuze – start wandeling met plaatselijke gids of rondleiding in het museum. Houd er rekening mee dat de wandeling  zo’n  1,5 uur  duurt.

Deelname is gratis, maar u dient zich wel van tevoren aan te melden! Doe dat zo gauw mogelijk door een mail te sturen naar Joke Kramer: kramer.groenehart@gmail.com waarna u een bevestiging van deelname ontvangt en alle gedetailleerde informatie.