Bomen Autenasekade gekapt

      1 reactie op Bomen Autenasekade gekapt

Bewoners slaan alarm na bomenkap aan de Autenasekade in Vianen. Deze bomen zouden om moeten vanwege de windvang van de grote windturbines die daar onlangs geplaatst zijn. De turbines met een ashoogte van 100 meter steken echter hoog boven de bomen uit. De bewoners zien de noodzaak er niet van in en hebben met een brief bezwaar aangetekend tegen de bomenkap. De cultuur historische waarde van Bolgerijen/ Autena, parel van Vianen, wordt zo steeds verder afgebroken.

Vanuit de gemeente wordt echter weerlegd dat de windmolens de hoofdreden zijn van deze kap. Eneco heeft inderdaad voorgesteld om de bomen te kappen, maar het waterschap (de boomeigenaar) en de gemeente willen voorkomen dat de karakteristieke laanbeplanting verdwijnt. De reden dat er toch 76 bomen zijn gekapt is het risico dat deze oude bomen omvallen en een gevaar vormen voor het verkeer. In plaats van populieren zullen er gebiedseigen boomsoorten worden terug geplant waaronder eiken, elzen, esdoorns en wilgen.Eneco is bereid om de kosten voor de herplant op zich te nemen.

Lees verder Kwaliteitsopgave Windmolenpark Autena Vianen 

1 gedachte over “Bomen Autenasekade gekapt

  1. Annelies van Egmond

    Inderdaad worden op meerdere plekken in Vijfheerenlanden de populieren, destijds geplant voor de papierproductie, ingeruild voor een variatie aan gebiedseigen bomen. Meer dieren, paddestoelen en planten kunnen straks, in de voor hen meest wenselijke omgeving, groeien en bloeien.

Gesloten voor reacties.