Bedrijventerreinen krijgen steun

      Reacties uitgeschakeld voor Bedrijventerreinen krijgen steun

greenbusiness

Provincie Zuid Holland stelt geld ter beschikking om bedrijventerreinen te verduurzamen. Het opzetten van samenwerkingsverbanden en het uitvoeren van haalbaarheidsstudies zijn subsidiabel. Daarmee wil de provincie het uitvoeren van projecten versnellen opdat bestaande bedrijventerreinen beter worden benut en bovendien duurzamer worden.

Stichting Groene Hart heeft in 2014 en 2015 een aantal bedrijventerreinen met de methodiek van DPL-BT onderzocht. Deze onderzoeksmethodiek maakt zichtbaar welke maatregelen een bedrijventerrein effectief duurzamer en meer toekomstbestendig maken. Deze methodiek wordt met name genoemd in de Regeling. De Regeling gaat open wanneer de publicatie in het Provinciaal Blad heeft plaatsgevonden. Maar bereidt u nu vast voor. Het indienen van de voorstellen moet met gezamenlijk commitment worden gedaan en kan tussen 16 oktober en 31 december van dit jaar. Kijk op de website van de provincie ZH en stel de zoekvraag ‘subsidies bedrijventerreinen’.

Daarnaast is er een regeling Regionale Groenprogramma’s. Die richt zich op het vergroenen van bedrijventerreinen zodat biodiversiteit en recreatie gekoppeld wordt aan het verbeteren van het totale werkklimaat op de bedrijventerreinen. Want ziekteverzuim neemt significant af wanneer groen en bomen een belangrijke functie krijgen en een boom kan uw bedrijfspand net zo goed koelen als een airco. Details kunt u verkrijgen via de Landschapstafel in uw gemeente of via Kees Verdouw van de provincie.
De SDE+ subsidie kan u eveneens verder helpen met het financieren van het opwekken van duurzame energie. Een nieuwe tranche opent op 27 september.

Ester van denBor, Stichting Groene Hart

Lees ook: