Bezetting van Boskoopse hefbrug

      Reacties uitgeschakeld voor Bezetting van Boskoopse hefbrug

Zaterdag 21 juli protesteerden Boskopers tegen de verkeersproblemen rondom de hefbrug. Met een lange optocht werd de brug tijdelijk bezet. Bij de protestactie werden 1300 handtekeningen opgehaald. Er ligt een pakket aan eisen: de hefbrug moet in de spits niet open, de pleziervaart moet geclusterd en de fietsveiligheid op de brug moet verbeterd en er moet een extra oeververbinding komen.

De roep om een aquaduct bestaat al langer, zie “Aquaduct in de Gouwe beter voor het verkeer én goedkoper” (7 april 2018) en de vraag is dan ook of het geld voor de aanleg van de verlengde Bentwoudlaan niet beter besteed kan worden voor een betere oeververbinding.

 

Aquaduct in de Gouwe beter voor het verkeer én goedkoper
Een aquaduct in de Gouwe bij Boskoop kan weleens een betere oplossing zijn voor de verkeersproblemen in de regio dan de Verlengde Bentwoudlaan bij Waddinxveen. Die is wellicht zelfs overbodig. Die boodschap hebben vier belangengroepen per brief bij Provinciale Staten van Zuid-Holland en de gemeente Alphen op tafel gelegd. Het gaat om de Vrienden van het Bentwoud, Landelijk Waddinxveen, Weidelanden in Hazerswoude en Natuurbehoud Groenpoort.

Lees verder Kwaliteitsopgave N207-corridor

Zie ook AD.nl: Boskopers zijn hefbrug helemaal zat

 

AANVULLING: Alphen stelt extra geld beschikbaar voor tweede oeververbinding bij Boskoop