Bezwaren tegen Woningbouwplannen Leimuiden-West

      Reacties uitgeschakeld voor Bezwaren tegen Woningbouwplannen Leimuiden-West

LeimuidenVibuHet plan om 67 villa’s te bouwen op 4.5 meter boven dorpsniveau is een onomkeerbare een grove inbreuk op het prachtige polderlandschap ter plaatse. Dat is de reactie van enkele prominente inwoners van het dorp Leimuiden. Zij hebben een zienswijze ingediend op het bestemmingsplan van gemeente Kaag en Braassem om een villawijk te bouwen langs de oevers van de Ringvaart.

Tot nu toe heeft de gemeente Leimuiden het verzoek van speculanten om daar te mogen bouwen tegen kunnen houden. De gronden hebben namelijk de bestemming agrarisch met waardevolle openheid en liggen in het buitengebied. Na de fusie tot gemeente Kaag en Braassem heeft de projectontwikkelaar echter ruim baan gekregen.

Landschappelijk Ontwikkelingsplan Rijn en Veenstreek

Dit gebied langs de Ringvaart is onderdeel van het Landschappelijk Ontwikkelingsplan Rijn en Veenstreek, het LOP. De regiogemeenten hebben dit plan gezamenlijk opgesteld. Het LOP is een beleidskader voor het behoud van bestaande landschappelijke kwaliteiten. Samengevat komt die neer op: “wees zuinig op de karakteristieke landschappen en waarborg de kwaliteit ervan in de toekomst”.
Dit bouwplan staat echter haaks op het beleid dat de gemeente als deelnemer van het LOP heeft onderschreven.

Zie kwaliteitsopgave Leimuiden-West