Duurzame energie in Rijnenburg en Reijerscop 2

      Reacties uitgeschakeld voor Duurzame energie in Rijnenburg en Reijerscop 2

Afgelopen jaar zijn diverse initiatiefnemers aan de slag gegaan met voorstellen voor het inrichten van een duurzaam energielandschap in Rijnenburg/Reijerscop. Het ontwerpproces van dit energielandschap wordt 9 oktober afgerond met een laatste werkbijeenkomst. Er zijn zes scenario’s ontwikkeld voor windenergie en/of zonenergie, al dan niet gekoppeld aan recreatie en natuurontwikkeling. Naast commerciële partijen zoals Eneco zijn ook buurtbewoners, verenigd in “Rijne Energie” betrokken bij de plannen.

Uitnodiging en aanmelding: “Blijf op de hoogte en denk mee” Meer informatie, zie Terugkoppeling bijeenkomsten en Videopresentatie 6 scenario’s

Zie ook Kwaliteitsopgave Duurzame energie in Rijnenburg/Reijerscop

 

 

Nieuwe ontwikkelingen april 2019

Elf windmolens en 227 hectare zonnepanelen in Rijnenburg en Reijerscop  AD, 3 april2019
Maximaal elf windmolens en ruim 227 hectare zonnepanelen. Daarvoor willen burgemeester en wethouders ruimte bieden in het zogeheten energielandschap in de polders Rijnenburg en Reijerscop. Wethouder Lot van Hooijdonk (Energie) heeft dat vanochtend bekendgemaakt.
Het is een concept voorstel, waarover de omliggende gemeenten, omwonenden en belanghebbenden nog worden geraadpleegd. Nog voor de zomer wil Van Hooijdonk een definitief voorstel voorleggen aan de gemeenteraad. … In het voorstel van het college wordt ook rekening gehouden met een roeibaan.

Zie verder informatie website www.utrecht.nl/…../hoe-kan-het-energielandschap-er-uitzien

 

 

Strijd om Utrechtse polder verzandt in loopgravenoorlog  (april 2020)

De eigenaren van de grond in de Utrechtse polders Rijnenburg en Reijerscop willen een mega-wijk bouwen. De gemeente ziet daar voorlopig niets in en wil in een deel van de polder zonnepanelen en windmolens neerzetten. Gaan acht ‘lawaaierige’ windmolens samen met een woonwijk? De zaak Rijnenburg maakt duidelijk waarom in een land waarin iedereen meer woningen wil, het niet lukt om vaart te maken met de bouw ervan.
Lees verder bij Follow the Money

 


Eerdere berichtgeving:

Lees ook

 

 

Wie zijn de initiatiefnemers?

De initiatiefnemers voor de ontwikkeling van zonne- en windenergie zijn:

  • Bewonerscollectief Rijne Energie
  • BHM Solar
  • Eneco Generation & Storage

De initiatiefnemers voor de ontwikkeling van zonne-energie zijn:

  • BAM Energy Systems / Wirsol
  • Kopgroep Rijnenburg & Consortium Rijnenburg (AM bv, Amvest, Ballast-Nedam Development, Bouwinvest, Bunnik Projekten, BPD, GroenWest, Latei, Portaal, Slokker, Synchron en Timpaan)
  • Statkraft
  • Tomorrow Energy

Naast initiatiefnemers van zonne- en windenergie kunnen ook initiatieven worden ingebracht op het gebied van recreatie, natuur en landschap.
Initiatieven voor warmtewinning uit (oppervlakte)water ontbreken !!!