Gezocht: redacteur voor de Groene Flits

      Reacties uitgeschakeld voor Gezocht: redacteur voor de Groene Flits

Stichting Groene Hart (SGH) brengt al jaren een digitale nieuwsbrief uit met nieuws dat specifiek van betekenis is voor het Groene Hart. De huidige frequentie is 20 keer per jaar; de Flits wordt zeer goed gelezen, naar de maatstaven van digitale nieuwsbrieven, door de circa 4000 ontvangers.

Het bestuur van SGH vindt het belangrijk om de Groene Flits uit te brengen en van een goed niveau te houden en zoekt daarom een redacteur voor de Groene Flits, want degene die nu de content van de Groene Flits verzorgt, stopt ermee.

Waar gaat het om?

De werkzaamheden voor de Groene Flits zijn in tweeën op te delen:

– permanent: nieuws, nieuwsbrieven, etc. in de gaten houden op relevant nieuws (dus ben je geabonneerd op een aantal nieuwsbrieven). Als een item opvalt, bewaar je dat voor de komende Flits. Ook komen er suggesties binnen voor berichten vanuit het bestuur en de omgeving. Vanuit de Stichting werken we aan regionale contactpunten met nieuws uit de regio maar dat vraagt nog extra inzet. We zien daar ook een uitdaging voor de nieuwe redacteur.

– per Flits: het bewerken van de items in een vorm die past bij de Flits (daar kan onze professional die de opmaak en eindredactie van de Flits verzorgt zeker bij aanvang goed bij helpen), het zoeken van één of enkele illustraties en een vindplaats (website) bij elk van de items (rechtenvrij). Voor de berichten over streekproducten halen we de informatie van de websites van de Stichting Groene Hart Streekproducten en de ondernemingen.
Bij twijfel over de vraag of iets geplaatst kan worden is overleg met de secretaris van het bestuur een must. Over de finale versie van de Flits oordeelt de secretaris, omdat eventuele claims bij de stichting terecht komen.

Tijd die het vraagt varieert wat, maar eenmaal ingevoerd, 15 minuten per item.
Voor het gereed maken van één Flits komt het neer op een paar uur.

Opgeteld: naar schatting gaat het om 3-4 uur per Flits.

Per 01-01-2023 krijgt een opvolger van de huidige vrijwilliger de verantwoordelijkheid om een fatsoenlijke Flits op te leveren. De huidige verantwoordelijke is bereid desgewenst ‘kant en klare’ items aan de nieuwe verantwoordelijke aan te leveren, zodat er ruimte is om te wennen en de tijdbesteding niet al te groot is.

Indien u interesse heeft kunt u zich melden bij de secretaris van de Stichting Groene Hart, Leen van der Sar. Hij is te bereiken via lvdersar@gmail.com en op 06 51 85 28 15.