Streekproducten

Stichting Groene Hart Streekproducten 

Met ingang van 2017 zijn de activiteiten van ‘Groene Hart, kloppend hart’ samengevoegd met die van de Stichting Groene Hart. Daarmee is de fusie van de twee stichtingen een feit geworden. Een deel van de activiteiten van de voormalige Stichting Groene Hart, kloppend hart is voortgezet door de nieuw opgerichte Stichting Groene Hart Streekproducten.Stichting Groene Hart Streekproducten (SGHS) werkt aan uitbreiding van het assortiment erkende Groene Hart Streekproducten, aan de verbetering van de kwaliteit van de producten en aan promotie van de producten bij een breed publiek.Dat doet de stichting door samenwerking met de Groene Hart Coöperatie, met Slow Food Groene Hart. De stichting is nauw verbonden aan de Stichting Groene Hart en is licentiehouder van Stichting Streekeigen Producten Nederland (SPN) voor het gehele Groene Hart.

Bestuur & contact 

Het bestuur van Stichting Groene Hart Streekproducten bestaat uit 3 personen: 

Het postadres van de stichting is: Diefdijk 44a, 4143 MG Leerdam

Erkend Streekproduct ®

Restaurants werken enthousiast mee aan Verkiezing Groene Hart Streekproduct 2019

In de periode van dinsdag 15 oktober t/m zondag 24 november stellen een 4-tal restaurants in het Groene Hart een aantrekkelijk 4-gangen menu samen waarin per gang een of meer streekproducten zijn verwerkt. Zij kiezen deze producten uit het grote aanbod dat het Groene Hart voortbrengt. Het zijn in eerste instantie de klanten van de restaurants die aangeven welke gang hen het beste is bevallen. Aan het eind van de periode zal een professionele jury zich over de vier door de klanten gekozen gangen buigen en dat levert uiteindelijk het product op dat het Groene Hart Streekproduct 2019 wordt.

De vier deelnemende restaurants zijn verspreid in het Groene Hart te vinden. Het gaat om Brasserie Springer in Schoonhoven, Restaurant “De Watergeus” in Noorden, De Limonadefabriek in Streefkerk en Restaurant Jean Marie te Gouda. Deze restaurants zijn al vertrouwd met het verwerken van lokale en regionale producten en zijn enthousiast om aan deze verkiezing mee te werken. Voor deze gelegenheid zullen zij hun keuze maken uit het grote aanbod lekkere ambachtelijk streekproducten van o.a. de ruim 30 producenten die zijn aangesloten bij de Groene Hart Coöperatie. Ook producten van andere producenten uit het Groene Hart die voldoen aan de criteria van een heus streekproduct kunnen worden verwerkt.

Bezoekers van de vier restaurants kunnen in de genoemde periode mee bepalen welke producten in aanmerking gaan komen voor de ere-titel. Als het streekmenu is genuttigd worden klanten in de gelegenheid gesteld hun oordeel te geven. Gezien de periode van het jaar is het goed denkbaar dat ook wild in de menu’s verwerkt zal worden. De Verkiezing van het Groene Hart Streekproduct van het Jaar wordt voor de 11e keer georganiseerd, dit jaar door Stichting Groene Hart. Hoogvliet Supermarkten, die de producten van de Groene Hart Coöperatie in de schappen heeft, maakt mede de verkiezing financieel mogelijk.

De verkiezing wordt in 2019 georganiseerd door Stichting Groene Hart met ondersteuning van Horesca, leverancier van producten voor de horeca, Hoogvliet supermarkten, Stichting Groene Hart Streekproducten, de Groene Hart Coöperatie, Slow Food Groene Hart en de vier deelnemende restaurants.