Klankbordgroep Balij brengt advies uit over windmolenpark

WindenergieBalijOp verzoek van de provincie ZH heeft een klankbordgroep een advies uitgebracht over de windenergielocatie A12 Balij. De klankbordgroep, waarin alle betrokken partijen vertegenwoordigd zijn, heeft in dat advies alle argumenten van voor- en tegenstanders van een windmolenpark langs de A12 samengebracht. Voorstanders zijn de initiatiefnemers Staatsbosbeheer en de milieufederatie; tegenstanders zijn bewoners, recreanten en lokale milieugroepen. Ook de betrokken gemeenten zijn tegen de komst van een windmolenpark; zowel de gemeenteraad van Pijnacker als de gemeenteraad van Zoetermeer hebben aangegeven dat ze de locatie De Balij niet geschikt vinden. De provincie zal beslissen over de verdere procedure.

Lees verder de Windturbines tussen De Balij en het Westerpark

3 gedachten over “Klankbordgroep Balij brengt advies uit over windmolenpark

 1. Karin

  In de Klankbordgroep is ons comité toegezegd dat het advies uiterlijk gisteren geplaatst zou worden op de website van de Provincie. Dit is helaas nog niet gebeurd.
  De reden is ons onbekend. Een woordvoerder van de Provincie heeft gisteren een journalist van het AD gemeld dat “het proces zorgvuldig wordt gevoerd en alle belangen afgewogen worden. Medio januari volgend jaar wordt er een beslissing genomen”.
  De voorzitter van de Klankbordgroep heeft ons ondertussen toestemming gegeven om te publiceren.
  Vandaag zullen wij het advies publiceren op onze website.

  http://www.balij-windmolen-vrij.nl

 2. Karin

  Inmiddels is vandaag het advies van de Klankbordgroep de Balij gepubliceerd op de website van de Provincie ZH.
  Aangevuld met bijlagen van de Vogelwerkgroep en Vleermuisplatform Zoetermeer, leerpunten in het proces, memorandum van gemeente Pijnacker Nootdorp en aandachtspunten van omwonenden.

  Hierbij de link naar de website van de Provincie ZH:

  https://www.zuid-holland.nl/onderwerpen/energie/windenergie/@15162/advies-wind-balij/#88ab0b24-b9fe-a8e5-e7f9-3c5fa1c0aad9

 3. René

  Hoe is het toch mogelijk dat organisaties als Staatsbosbeheer en Natuur en Milieufederatie de schaarse natuur in het westen van Nederland “verkwanselen”? Van die organisaties zou je toch betrokkenheid bij en bescherming van de natuur verwachten? Niets blijkt minder waar.
  Voor Staatsbosbeheer draait het alleen maar om geld. De NMZH geeft er nog een idealistische draai aan, maar wijst een potentiële inkomstenbron niet af om de opgedroogde subsidiestroom te compenseren.

Gesloten voor reacties.