Meer leefruimte voor de otter

      Reacties uitgeschakeld voor Meer leefruimte voor de otter

Met aanleg van drie faunatunnels bij de Nieuwkoopse Plassen krijgen de otters de door iedereen gewenste veilige route van en naar de Nieuwkoopse Plassen. Lange tijd vormde de Uitweg een grote barrière. De ‘Pas op Otter’-borden langs de Uitweg kunnen nu worden weggehaald. Langs de weg staan hekken, die de otters naar drie tunnels leiden.
De otter staat als roofdier aan de top van de voedselketen en is daarmee graadmeter voor de kwaliteit van de natuur. De passages dragen er aan bij dat de otter hier een veilige toekomst krijgt en zich kan verplaatsen tussen de natuurgebieden.

Plannen voor ecologische verbindingen richting Aarlanderveen en de Reeuwijkse Plassen …

Overwogen wordt nu om een ottertunnel onder de Ziendeweg aan te leggen. Die tunnel moet voorkomen dat otters die vanuit de Zuideinderplas richting Aarlanderveen trekken, worden doodgereden op deze doorgaande weg tussen Zwammerdam en Nieuwkoop.

Daarnaast moet er een verbindingszone komen tussen de Nieuwkoopse en de Reeuwijkse Plassen. Natuurmonumenten wil daarvoor de polder Bodegraven-Noord gebruiken. Via die polder kan de Nieuwkoopse otter dan ook de Reeuwijkse Plassen bereiken.

 

Lees verder: