Nieuw distributiecentrum bij Alpherium

VanUdenVlakbij het Alpherium in Alphen aan den Rijn komt een nieuw distributiecentrum. Het distributiecentrum zal een oppervlakte hebben van minstens 44.000 m². Op het bedrijventerrein Steekterpoort zal Van Uden Logistics het grootste distributiecentrum bouwen dat het bedrijf ooit heeft neergezet.
Het bedrijf heeft nog geen bouwvergunning aangevraagd maar de tekeningen en begrotingen zijn al gemaakt. Ook lopen er al gesprekken met de gemeente.
Bron: AD

Noot: ten behoeve van dit distributiecentrum zullen bomen worden gekapt, waartegen de Bewonersvereniging ‘Onder de Hefbrug’ bezwaar heeft aangetekend.

1 gedachte over “Nieuw distributiecentrum bij Alpherium

 1. Bewonersvereniging ‘Onder de Hefbrug’ Auteur bericht

  Aan het gemeentebestuur van Alphen aan den Rijn
  Betreft: het kappen van bomen in Steekterpoort

  Geacht College,
  Het kappen van de bomen op perceel A aan de Oostgouweweg is volstrekt in strijd met de jarenlange belofte van de gemeente aan de bewonersvereniging ‘Onder de Hefbrug’ om juist deze bomen te handhaven.
  Sinds 2009 is bij herhaling bevestigd aan het bestuur van de bewonersvereniging ‘Onder de Hefbrug’ dat de betreffende bomen, die het zicht op de foeilelijke portaalkranen van de OTA ontnemen, zouden blijven staan. De boompjes die zijn geplant in de Steekterpoort 1 zijn te klein om die hoge bomen te vervangen.
  Wij allen behoren de bomen op perceel A te koesteren vanwege het afschermen van de OTA en het landschappelijk belang. Laat die hoge bomen staan.
  De omwonenden vertrouwen erop dat de gemeente zijn belofte in deze houdt.

  Met vriendelijke groet,
  Bewonersvereniging’ Onder de Hefbrug’
  correspondentie: H. van Hoogeveen Gouwestraat 5b 2407 BB Alphen aan den Rijn

Gesloten voor reacties.