Nieuwe woningbouwplannen Kockengen

      1 reactie op Nieuwe woningbouwplannen Kockengen

Met het aantrekken van de economie zien we weer allemaal plannetjes voor nieuwbouw ontstaan. Het plan om in Kockengen het vierde Kwadrant te bebouwen is momenteel ter visie gelegd. Het nieuwe bestemmingsplan maakt de bouw van 70 woningen mogelijk en de aanleg van 170 parkeerplaatsen. Bewoners van het dorp vrezen dat met deze plannen dat de komende jaren weer niet gebouwd zal worden voor de bewoners van Kockengen. Starters trekken nu naar elders hetgeen leidt tot een verdere vergrijzing en daarmee de sluiting van belangrijke voorzieningen. Dit plan sluit niet aan bij de woningbehoefte van de kern. Het merendeel wordt gebouwd voor de bovenlaag van de markt.

Zie Kwaliteitsopgave Woningbouwplannen Kockengen :

Op 31 januari 2017 is het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld (dit ligt tot en met donderdag 30 maart 2017 ter inzage).

1 gedachte over “Nieuwe woningbouwplannen Kockengen

  1. Leo van Zanten

    Schandalig dat de wethouder Zivkovic zich heeft in laten pakken door deze projectontwikkelaar. Bij de argumentatie dat er minder woningen gebouwd moeten worden door Kockengen Waterproof te maken, het vigerende bestemmingsplan gaat uit van 92 woningen, en in het gewijzigde BP nog maar 69. Nu ze met het project Waterproof bezig zijn worden er toch ook geen huizen gesloopt om aan die gecreerde voorwaarde te voldoen.
    Er wordt totaal niet aan de woonvisie Stichtse Vecht voldaan die aangeeft dat er meer woningen moeten komen. Dit maakt dat de groep die graag in Kockengen wil blijven wonen voorlopig niet aan de bak komen. Dus langer wachten of vertrekken.

Gesloten voor reacties.