Rijne Energie voor duurzame energie in Rijnenburg

Rijne Energie is een brede en groeiende groep inwoners uit Rijnenburg en de omliggende gemeentes die grootschalig duurzame energie willen opwekken in lokaal eigendom. Zij willen lokale energie opwekken met windmolens en zonnevelden, en daar een mooi energielandschap creëren samen met bewoners en gebruikers. De energie en de opbrengsten en blijven zoveel mogelijk lokaal beschikbaar voor het gebied en de omwonenden.
Het initiatief is een antwoord op de wens van gemeente Utrecht om samen de inwoners en de omwonenden te verkennen hoe Rijnenburg als energielandschap ingericht zou kunnen worden. Daartoe is een serie ‘stadsgesprekken met de regio’ gestart.

zie ook Kwaliteitsatlas.nl/……./Duurzame energie in Rijnenburg

Er zijn ook zorgen om participatieproces, lees reacties.

 

 

Bij Rijne Energie zijn momenteel de volgende organisaties aangesloten:

Rijne Energie wordt momenteel gesteund door:

 

Documenten

2 gedachten over “Rijne Energie voor duurzame energie in Rijnenburg

  1. Karin

    Dit initiatief wordt eenzijdig belicht. Enkel vanuit het perspectief van de initiatiefnemers. Zoals dat gaat bij de meeste grote energieprojecten. Initiatiefnemers die grotendeels niet direct rond de beoogde locatie wonen, met de focus op windenergie (voluit gesteund door de Windvogel en de natuur en milieufederaties). Ik vraag me af wie een vinger in de pap heeft om deze berichtgeving zo te framen in de kwaliteitsatlas.
    Ik lees niets over de weerstand van omwonenden en het recent uittreden van bijna de helft van deelnemers van de ontwerpgroep. Of over de zorgen die wethouder van Hooydonk heeft over het stagnerende participatieproces.

    Zie de website van omwonenden:

    https://www.vbvr.nl/

Gesloten voor reacties.