Welke boer verdient volgens jou de Gouden Grutto?

Vogelbescherming Nederland looft een Gouden Grutto uit voor de boer met de beste plannen voor nóg meer natuur op zijn bedrijf. Onder de genomineerde boeren bevinden zich echter geen boeren uit het Groene Hart.
De Stichting Groene Hart roept daarom iedereen op om nu ook boeren in het Groene Hart te kandideren, die volgens hen in aanmerking komen voor een Gouden Grutto. Wellicht kunnen ze volgend jaar meedingen met de officiële prijs.

Met de verkiezing voor de Gouden Grutto wil Vogelbescherming biodiversiteit verankeren in het denken over duurzaamheid in de landbouw en voedselproductie. Boeren die met natuur(beheer) bezig zijn in het zonnetje zetten en als inspiratiebron laten dienen voor collega-boeren. 

 

zie ook: ‘Provincie moet opkomen voor weidevogels in Zuid-Holland’
 

Op deze kaart vindt u ook weidevogelboeren in het Groene Hart.

1 gedachte over “Welke boer verdient volgens jou de Gouden Grutto?

  1. Ineke Hiel-Piët

    Freek van Leeuwen is een jonge boer die heel aktief bezig is op verschillende terreinen voor vogelweidebeheer. Ze maken goede kaas en boeren biologisch.Ze zijn het familiebedrijf volop aan het vernieuwen.
    In de weides heeft hij een aantal natuurmaatregelen genomen om de weidevogels maximaal te voorzien van goede leefomstandigheden. De resultaten zijn er naar en hij hoopt deze ieder jaar verder te verbeteren.
    Bovendien communiceert hij ook via een nieuwsbrief naar de burgers en zo maakt hij een verbinding tussen stad en land waardoor ook burgers het belang van zijn inspanningen voor de weidevogels gaan snappen en erachter staan. Een gouden grutto waard!

Gesloten voor reacties.