Neem je goede wensen serieus

      Reacties uitgeschakeld voor Neem je goede wensen serieus

Esther van den Bor

Begin gewoon
Goede voornemens, daar schreef ik kort geleden over. Veel mensen willen een nieuwe start maken in het nieuwe jaar. Een schone kalender, een paar dagen teruggetrokken in de veilige thuishaven met rust om na te denken. Dan begin je weer met frisse moed.
Ik zelf heb me aangemeld om mee te doen met de 52-weken-duurzaam challenge! Simpele opdrachten die echt iedereen kan uitvoeren. Het hele jaar kun je steeds weer teruggrijpen op wat de voorgaande weken werd ‘opgedragen’. De opdrachten zijn uitgewerkt door een enthousiast team dat met duidelijke voorbeelden inspiratie overbrengt. Wanneer iedereen die dit leest nu eens meedoet. Dat gaat een groot verschil maken!

Neem de regie in eigen hand
Nu worden we geleefd door een lockdown, door grote overheidsplannen, door wereldproblemen die ons in ons dagelijks leven remmen. Dan is het prettig zelf iets te kunnen doen. Ik las juist vandaag dat de klimaatverandering door meer mensen zó serieus genomen wordt dat ze zelfs minder willen vliegen. Wil je ook ‘iets doen’? Begin gewoon! Zoals deze challenge laat zien ben je ook niet de enige. Inspiratie over de urgentie van verandering van leefstijl en mogelijkheden daartoe kun je met de zoekopdracht via internet: ‘Klimaatverandering Wat kan ik zelf doen’ snel vinden. Leuke en waardevolle hits krijg je dan. Neem de uitgestoken hand aan van diegenen die al begonnen zijn. Het is leuk om zelf regie te hebben en te zien dat er echt iets verandert, dat je echt het verschil kunt maken!