Bedrijvigheid en vitaliteit

Veel bewoners van het Groene Hart verdienen hun boterham elders, vaak in de grote steden. Voor het behoud van de economische vitaliteit van het Groene Hart moet er voldoende geld worden verdiend met activiteiten in het Groene Hart – een ‘handelstekort’ maakt het Groene Hart zwakker.

Welke bedrijvigheid kennen we in het Groene Hart en welke ontwikkeling past het beste bij het Groene Hart van de toekomst? Welke economische activiteiten zouden we moeten versterken of uitbreiden om zoveel mogelijk gebruik te maken van de eigenaardigheden en kwaliteiten van het Groene Hart? Wat zijn de kaders voor bedrijventerreinen?
SGH wil de uitdagingen in kaart brengen en het debat stimuleren met ondernemers en andere betrokkenen en belanghebbenden.

  • Artikelen:

Het Groene Hart versteend

Het groene hart is afgelopen 20 jaar behoorlijk versteend ten koste van landbouw en natuur. Koploper is Woerden, die een kwart voller is geworden met huizen, bedrijfsterreinen en wegen. Die… Lees verder »

Posted in Actueel Uitgelicht, Economische Ontwikkeling | Reacties uitgeschakeld voor Het Groene Hart versteend

Venster Bodegraven-Woerden weer bedreigd

Gemeenten pakken steeds maar weer plannen uit de kast die eerder al waren afgeschoten. Woningbouw, bedrijfsterreinen; het Groene Hart wordt gezien als goedkope uitbreidingslocatie. Zo wordt nu het plan Werklint… Lees verder »

Posted in Actueel Uitgelicht, Economische Ontwikkeling | Reacties uitgeschakeld voor Venster Bodegraven-Woerden weer bedreigd