Wonen in het Groene Hart

Het Groene Hart kent geen grote steden, maar vooral stadjes en dorpen. De bewoners van het Groene Hart zijn veelal liefhebbers van de kleinschaligheid en een groene omgeving. Maar veel bewoners zijn forenzen en werken in een van de grote steden rondom het Groene Hart. De druk is groot om in het Groene Hart op grote schaal woningen te bouwen. Hoe kunnen we ruimte scheppen voor meer woningen zonder de kwaliteit van het landschap te verliezen? Wat zijn de kaders voor meer woningbouw die ‘past’ in het typische Groene Hart landschap, die de kleinschaligheid bewaart en het groen omarmt?

Groene Flits 3-02-20:

  • Klein land, grote keuzen.

Groene Flits 20-04-20

  • Ruimte voor 30.000 extra woningen in Zuid-Holland

Groene Flits 14-09-20

  • Hoe groot is het woningtekort?

 

  • Artikelen:

Plan voor woningbouw Zoeterwoude onaanvaardbaar

Gedeputeerde Staten hebben de mogelijkheid om woningen te bouwen in Zoeterwoude (plan Zwethof 2018) middels een reactieve aanwijzing geblokkeerd. Woningbouw op deze locatie is ruimtelijk niet aanvaardbaar. Het plan is groter… Lees verder »

Posted in Actueel Uitgelicht, Wonen in het Groene Hart | Reacties uitgeschakeld voor Plan voor woningbouw Zoeterwoude onaanvaardbaar

Ollongren komt terug van uitspraak: ‘Binnenstedelijk gaat altijd voor’

Minister Ollongren komt in een brief aan de Tweede Kamer terug van een eerdere uitspraak in een artikel in De Telegraaf, waarin ze stelde dat er ook in ’het groen’… Lees verder »

Posted in Actueel Uitgelicht, Wonen in het Groene Hart | Reacties uitgeschakeld voor Ollongren komt terug van uitspraak: ‘Binnenstedelijk gaat altijd voor’

Bouwen in het Groene Hart: the times they are a-changing?

In de Volkskrant van 21 februari (1) wordt uitgebreid verhaald over nut en noodzaak van Bouwen in het Groene Hart. Dit naar aanleiding van een uitspraak van minister van Binnenlandse Zaken… Lees verder »

Posted in Actueel Uitgelicht, Wonen in het Groene Hart | Reacties uitgeschakeld voor Bouwen in het Groene Hart: the times they are a-changing?

Roep om nieuwbouwhuizen zwelt weer aan

De kranten staan weer vol met de stijgende huizenprijzen en de roep om meer huizen te bouwen. In september 2017 hebben 2 economen een artikel gepubliceerd over de uitwerking van… Lees verder »

Posted in Actueel Uitgelicht, Wonen in het Groene Hart | 1 Comment

Gedeputeerde: polder op slot voor woningbouw

De polder gaat op slot voor woningbouw. Alleen bij hoge uitzondering mogen gemeenten hier nog huizen uit de grond stampen, zegt Zuid-Hollands gedeputeerde Adri Bom-Lemstra in het AD Groene hart… Lees verder »

Posted in Actueel Uitgelicht, Wonen in het Groene Hart | Reacties uitgeschakeld voor Gedeputeerde: polder op slot voor woningbouw