Partnerorganisaties

Er zijn verschillende organisaties en instanties betrokken bij het Groene Hart, zowel op recreatief als beleidsmatig gebied. Samenwerken met deze partners is van groot belang voor het bereiken van gemeenschappelijke doelen. De SGH heeft goede contacten met de drie Groene hart-provincies Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht. Met Stuurgroep Groene Hart heeft SGH de handen ineen geslagen voor de Kwaliteitsatlas. Ook met ondernemersorganisaties worden goede contacten onderhouden.

onze partners:

Stuurgroep Groene Hart

Oude Hollandse Waterlinie

De Oude Hollandse Waterlinie was bijna 350 jaar geleden onze redding in de oorlog tegen Watergeuzen, Spanjaarden en Fransen. Door grote delen land onder water te zetten kon de vijand niet verder. In het landschap zie je nog vele restanten die je kunt ontdekken via routes, activiteiten, bezoekjes aan vestingssteden, forten en andere bezienswaardigheden. 

Struinen & Vorsen

Slow Food Groene Hart

Slow Food is een wereldwijde vrijwilligersorganisatie, die in Nederland onderverdeeld is in 20 lokale afdelingen, convivia genoemd, zoals Slow Food Groene Hart. Slow Food Groene Hart laat consumenten uit de eigen streek, (beter) kennismaken met lekker, puur en eerlijk voedsel. Geproduceerd met respect voor de mens en aarde. Geproefd en gegeten met aandacht voor smaak en kwaliteit. Bovendien krijgen producenten een eerlijke vergoeding voor hun werk. Slow Food laat verbinding ontstaan tussen makers, bereiders en eters en tussen stad en platteland. Daartoe organiseert Slow Food ontmoetingen, proeverijen, rondleidingen, meet, eat en greets opdat men elkaar, weer of beter leert kennen, benutten en waarderen. Voedsel is een bindende factor. Slow Food staat ook voor samenwerken met wat er op dit gebied al wordt gedaan binnen het Groene Hart.

Groene Hart Coöperatie

De Coöperatie is een groep boeren en telers die gezamenlijk ambachtelijk geproduceerde erkende streekproducten verkopen aan winkels en bedrijven. De Coöperatie is in 2010 opgericht en heeft op dit moment zo’n 40 leden. Ieder lid maakt met veel plezier een kwaliteitsproduct. Het bestuur en de werkgroepen zorgen voor de dagelijkse gang van zaken en worden hierbij ondersteund door een medewerker. Hoogvliet Supermarkten is de belangrijkste afnemer van Groene Hart streekproducten. De Coöperatie en Stichting Groene Hart Streekproducten zorgen voor de promotie van Groene Hart Streekproducten. U vindt de Coöperatie aan de Energieweg 49 te Zoeterwoude. Bereikbaar tijdens kantooruren via 06 20331992. E-mail.