Groene Hart Streekproducten: een groeiende en bloeiende coöperatie

      Reacties uitgeschakeld voor Groene Hart Streekproducten: een groeiende en bloeiende coöperatie

Onlangs vierde de Coöperatie Groene Hart Streekproducten feest; de coöperatie bestaat 10 jaar! Een felicitatie aan iedereen die betrokken is bij de Coöperatie Groene Hart Streekproducten is op zijn plaats.

Nu hoop ik dat u veel Groene Hart Streekproducten kent en die ook regelmatig nuttigt. Ze zijn op tal van plaatsen te verkrijgen. Ik doe geen verkoper tekort als ik een grote fan van het eerste uur, Hoogvliet Supermarkten, eruit licht. Al jaren staan Groene Hart streekproducten daar in het schap.

Het zou me daarentegen verwonderen als u de coöperatie zou kennen. Ze opereren veelal achter de schermen als schakel tussen producent en consument. De coöperatie bundelt de krachten van de afzonderlijke producenten en zorgt ervoor dat afnemers worden beleverd. Niet erg zichtbaar, maar buitengewoon belangrijk.

Streekproducten zijn tastbare (en proefbare) uitingen van de kwaliteit van het Groene Hart. Hoewel streekproducten maar een klein deel van de agrarische productie in het Groene Hart vormen, zijn ze belangrijk omdat ze plek, product en producent dicht bij consumenten brengen. En consumenten kunnen hun verbinding met het Groene Hart daarin voor een concreet stukje uiten.

Dus nogmaals, hulde aan de Coöperatie en aan iedereen die er actief bezig is met Groene Hart Streekproducten.

Als u meer wilt weten of de mensen van de Coöperatie wilt feliciteren: kijk op Groene Hart Streekproducten

Namens het bestuur van de Stichting Groene Hart,
Chris Kalden