Zichtbare boeren

      Reacties uitgeschakeld voor Zichtbare boeren

Voor velen van ons zijn de primaire producenten van onze levensmiddelen, de boeren, onzichtbaar. Dat geldt natuurlijk niet voor boeren die Groene Hart streekproducten produceren en verkopen, direct en via de Coöperatie Groene Hart streekproducten. En ook niet voor boeren die hun producten aan huis verkopen.

Een positief effect van de Coronacrisis is de grotere belangstelling voor herkenbare producten vanuit de buurt. Boerderijwinkels merken dat natuurlijk als eerste, maar er zijn meer manieren om aan uw vraag naar lokaal geproduceerd voedsel te voldoen.

De overwegingen om producten uit het Groene Hart, uit de streek, te kopen zijn ongetwijfeld uiteenlopend. Ze hebben echter één ding gemeen: het verkleint het bestaande gat tussen wat we eten en wat we weten van de manier van produceren.

Laten we hopen dat die gegroeide belangstelling tenminste voor een deel blijvend is, als we weer in ‘normale’ verhoudingen tot elkaar mogen verkeren. De boeren in het Groene Hart verdienen dat extra beetje zichtbaarheid en steun.

Chris Kalden, voorzitter