Kwaliteit

      Reacties uitgeschakeld voor Kwaliteit

In de afgelopen drie maanden zijn we allen geconfronteerd met de vraag wat de kwaliteit van ons leven bepaalt. De corona-uitbraak maakte plotseling allerlei zaken onmogelijk of veel lastiger. Activiteiten die we normaal vinden en waar we niet over nadenken, vielen van het ene op het moment weg.

Er is niet één antwoord op de vraag wat de kwaliteit bepaalt; dat is voor iedereen verschillend, ook vanwege de omstandigheden waarin we verkeren en hoe het met onze gezondheid is. Het maakt nogal uit of je deel uitmaakt van een gezin met jonge kinderen of dat je, zoals ik, gepensioneerd bent. Als uitgaan erg belangrijk is, had je het moeilijk; als veel lezen normaal is, valt het mee. Maar, we hebben allemaal actief nagedacht over wat we belangrijk vinden en wat we missen.

Voor het Groene Hart proberen we vanuit de stichting te stimuleren dat dezelfde vraag wordt gesteld: wat bepaalt de kwaliteit van het Groene Hart? Wat zijn de waarden van ons gebied?
Alleen als we daarover nadenken en onze opvattingen daarover delen, zullen we verantwoorde keuzen maken rond de toekomst van het Groene Hart. En vanzelfsprekend hoeven de opvattingen niet uniform te zijn. Ook daar zal ieder een eigen accent leggen. Het gesprek erover leidt zonder twijfel tot gedeelde beelden. Beelden die een basis zullen bieden voor behoud en ontwikkeling. En die tot een nog uitgesprokener verbondenheid van mensen met het Groene Hart zullen leiden.

Mijn echtgenote en ik hebben de afgelopen tijd veel gefietst vanuit Gouda. En genoten van de Waarden, van het rivierenlandschap, van de plassen en van de tuinderijen. Van de kieviten, de koeien en de korenbloemen.
Wij hebben met volle teugen genoten van de waarden van het Groene Hart. Ik hoop dat u dat ook heeft gedaan en dat nog decennia lang zult kunnen blijven doen.

Chris Kalden, voorzitter