De Nieuwe Driemanspolder, Zoetermeer

      Reacties uitgeschakeld voor De Nieuwe Driemanspolder, Zoetermeer

De Nieuwe Driemanspolder wordt een natuur- en recreatiegebied tussen Den Haag, Zoetermeer en Leidschendam-Voorburg. Door waterberging, natuur en recreatie te combineren is er sprake van meervoudig ruimtegebruik. In 2020 ontstaat hier een natuur en recreatiegebied met water, wandel-, fiets-, ruiter- en menpaden. Bij extreme regenval wordt het gebied gebruikt  om water op te vangen (piekberging). Het hoogheemraadschap van Rijnland is verantwoordelijk voor de herinrichting van de Nieuwe Driemanspolder. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Zuid-Holland en de gemeenten Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg en Den Haag.

Het natuur- en recreatiegebied van de Nieuwe Driemanspolder is geopend.
Vanaf  1 juli 2020  kan iedereen genieten van dit bijzondere gebied.
zie  Opening met digitale rondleiding 

 

Nieuwe Driemanspolder

De Nieuwe Driemanspolder is nu een agrarisch gebied tussen Zoetermeer, Den Haag Leidschenveen en Leidschendam-Voorburg. Het duurt nog even, maar in 2020 ontstaat hier een natuur- en recreatiegebied met water, wandel-, fiets-, ruiter- en menpaden. Dit nieuwe gebied gaat u niet alleen een mooi uitzicht en een heerlijk recreatiegebied opleveren, maar is bovendien belangrijk voor de veiligheid van Zuid-Holland. In de Nieuwe Driemanspolder zal bij extreme regenval overtollig water uit de omgeving tijdelijk worden opgevangen om de veiligheid van de omliggende regio te garanderen. Door waterberging, natuur en recreatie te combineren is sprake van meervoudig ruimtegebruik. Zo gaan we zuinig om met de geringe beschikbare ruimte in Zuid-Holland.

Het hoogheemraadschap van Rijnland voert de herinrichting van de Nieuwe Driemanspolder uit. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Zuid-Holland, de gemeenten Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg en Den Haag en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. De werkzaamheden zijn gestart in het eerste half jaar van 2017 en de oplevering is gepland in 2020.

Lees verder op www.n3mp.nl/
Over de start in 2017:  Kwaliteitsatlas.nl/2017/04/aanleg-driemanspolder-start-maandag/