7 gedachten over “Doe mee

 1. Maaike Nagel

  Het valt me op dat op de kaart de gemeente Ouder-Amstel niet is vermeld. Daarin valt de polder de ronde hoep. Die polder is in de structuurvisie van Noord-Holland aangewezen als calamiteitenberging. Is m.i. ook een bedreiging voor het landschap. Ook de Amstelscheg wordt niet apart genoemd.
  Verder zou er bij de A9 ter hoogte van de Rondehoep/Ouderkerk aan de Amstel in een stiltegebied een benzinestation komen als Rijkswaterstaat het voor het zeggen heeft. Graag ook aandacht voor deze zaken.

 2. Staatsbosbeheer

  Beste Bart Been,

  Bedankt voor uw mail.
  Ik heb uw mail doorgestuurd
  naar de Beheereenheid in Brandwijk.

  Hartelijke groet,
  Anita de Kruijf,
  Medewerker informatiecentrum
  Staatsbosbeheer

 3. Karin

  Graag wil ik een mooi bos en recreatiegebied weer aandragen voor de Kwaliteitsatlas. Sinds gisterenavond is dit gebied door onverklaarbare redenen uit uw atlas verdwenen. De groene streep is nu boven de A12 doorgetrokken; boven het gebied de Balij.
  De Balij, een belangrijke ecologische verbindingszone tussen het Groene Hart en Midden- Delfland. Een smalle corridor in verstedelijkt gebied, waarin vogels en vleermuizen over de A12 heen en weer vliegen.

   1. Karin

    Aanvullende informatie wat betreft Windenergie/Staatsbosbeheer:

    Op de Website van Staatsbosbeheer kunt u ‘Dossier Windenergie’ vinden.
    Hierin wordt de visie van SBB beschreven, wat betreft windenergie in natuur en bosgebieden en de Windprojecten waaraan zij deelneemt.
    Ook bestaat het rapport ‘Wing’ (januari 2016), universiteit Wageningen, waarin onderzocht wordt wat de (on)mogelijkheden zijn van windenergie in bos en natuurgebieden. Voor dit onderzoek is de Veluwe onderzocht. Aan dit onderzoek heeft SBB meegewerkt.

 4. Karin

  Comité Balij Windmolen Vrij bedankt de webmaster en stichting Groene Hart voor hun aandacht voor ‘de Balij’.
  Goed om te zien dat ‘Windturbines tussen de Balij en het Westerpark?” toegevoegd is als Kwaliteitsopgave.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *