In Memoriam Bart Crouwers

      Reacties uitgeschakeld voor In Memoriam Bart Crouwers

Door een noodlottig ongeval overleed op 6 mei 2024 in de Italiaanse bergen Bart Crouwers.

Bart is oud-bestuurslid van Stichting Groene Hart. Tijdens zijn bestuursperiode maakte hij zich onder andere hard voor een magazine over het Groene Hart. Volgens Bart moest dat informerend, opiniërend en inspirerend zijn. Deze woorden vormen de slogan van Groene Hart Visie, het e-magazine dat de stichting uitgeeft. Bart maakte deel uit van de redactie van dit e-magazine.

Bart is te kenschetsen als een plezierig mens om mee samen te werken, scherp/analytisch, resultaatgericht en to-the-point. Hij was sterk in de relationele sfeer, binnen en buiten het stichtingsbestuur. Bart stond bekend om zijn grote verbondenheid met het landschap van het Groene Hart. Hij had een grote verbondenheid met de culturele kant van ons gebied. Verbondenheid had Bart ook met zijn woonplaats Haastrecht; hij was onder andere voorzitter van Stichting Overtuin Bisdom van Vliet, een historisch park in Haastrecht.

Bart stond bekend als ‘bevlogen cranberry-pionier’. Rond het experimenteren met en het telen van cranberries had Bart een duidelijke visie, durfde hij risico’s te nemen en ging hij nieuwe dingen aan. Voor hem was het glas altijd halfvol, optimistisch en voortvarend als hij was.

Het bestuur condoleert ook op deze plaats zijn echtgenote Bea en zoon Matthijs met zijn onverwachte overlijden. Bart werd 72 jaar.