Verkiezingskoorts

      Reacties uitgeschakeld voor Verkiezingskoorts

Sinds m’n 18e heb ik geen mogelijkheid om te stemmen gemist; dat was me van huis meegegeven. En toch ben ik blij dat de verkiezingstijd voorbij is. Ik ervaar het toch vooral als vliegen afvangen van de ander, hopen dat hij/zij een domme fout maakt en verder voortdurend gebekvecht.

En .. het levert nog opportunistisch gedrag op ook. Neem bijvoorbeeld het politieke één-tweetje om bebouwing van de Gnephoek in Alphen aan den Rijn in de Tweede Kamer aan de orde te stellen door er een motie over in te dienen. Uitsluitend gericht op politiek gewin (dat er overigens niet uit voort is gekomen). En dan gericht aan een minister die om dezelfde reden geen nee tegen de motie durft te zeggen omdat ze anders ‘tegen voldoende woningen’ is. Terwijl de Rijksoverheid zich al meer dan een decennium niet meer op dat vlak laat zien!

Wat mij betreft is er wel degelijk noodzaak voor de nationale overheid om zich met de ruimtelijke ontwikkeling van ons land te bemoeien en met de vraag van de verdeling van de benodigde woningen. Maar dan niet op het niveau van individuele Gnephoekjes.

De verkiezingen zijn voorbij; we gaan zien tot welke plannen een nieuwe coalitie komt. Ik hoop dat het Groene Hart daarin een prominente plek krijgt.

Chris Kalden