Aandacht voor natuurinclusieve landbouw in Zuid-Holland

      Reacties uitgeschakeld voor Aandacht voor natuurinclusieve landbouw in Zuid-Holland

Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland (NMZH) heeft een website over natuurinclusieve landbouw in de lucht gebracht. Op www.natuurlijkboeren.nl zijn verhalen te vinden van enthousiaste boeren die natuurinclusieve landbouw in praktijk brengen. Er zijn relevante rapporten, artikelen en nieuwsberichten te vinden. Ook is er een forum ingericht waarmee geïnteresseerden met elkaar ideeën kunnen uitwisselen en vragen kunnen stellen.

Het doel van NMZH is boeren, agrarische collectieven en vrijwilligers te inspireren en ondersteunen in Zuid-Holland om met natuurinclusieve maatregelen aan de slag te gaan, zodat de ontwikkeling van de duurzame landbouw een vlucht neemt in de provincie Zuid-Holland.
De website is onderdeel van een programma van de Federatie, met onder meer een Living Lab, waarin kennisopbouw en -uitwisseling centraal staat.

Natuurinclusieve landbouw is een duurzame, minder intensieve vorm van landbouw, waarbij in de bedrijfsvoering optimaal gebruik wordt gemaakt van de natuurlijke omgeving. Met als resultaat meer biodiversiteit, minder CO2-uitstoot en een aantrekkelijker landschap.