Fair Fashion

      Reacties uitgeschakeld voor Fair Fashion

Esther van den Bor

De nieuwe kledingcollectie
Deze weken staat de modewereld weer op alle catwalks te pronken met nieuwe collecties. Extravagant en steeds weer ‘nieuw’ en “totaal anders”. Andere kleuren, andere look. Om ons over te halen een nieuwe garderobe aan te schaffen.
Maar de kledingindustrie is naast de olie-industrie de meest vervuilende op deze aarde. De film True Cost laat het gehele verhaal van productie van kleding zien. Een aanrader!

Het kan anders
Steeds meer aandacht wordt gegeven aan duurzame stoffen, eerlijke beloning en langdurige en gelijkwaardige handelsrelaties. Dat levert mooie kleding op: Webwijzer  en Ecogoodies. Voor jong en oud. Ga op zoek naar de mogelijkheden. Vraag in de winkel waar het kledingstuk gemaakt is en begin met het bewustworden dat wegwerpkleding niet langer kan.
In het nummer van het magazine One World van februari 2020 staan een aantal interviews met Afrikaans-Nederlandse mode-ontwerpers van de Third Culture. Zij brengen met hun ontwerpen de Afrikaanse wortels weer in beeld en werken direct samen met partners in Afrikaanse landen. Bijvoorbeeld het schoenenmerk Dechase wordt in Ethiopië geproduceerd en ook in Nederland verkocht. Culturele uitwisseling op een eerlijke manier vorm gegeven.

De komende Fairtrade week, van 2 tot en met 10 mei, heeft als thema Fair Fashion. Let op en doe mee om de kledingindustrie te veranderen in een duurzame industrie.