Gemis

      Reacties uitgeschakeld voor Gemis

Plotseling ziet het leven er helemaal anders uit. De agenda valt leeg, afspraken gaan niet door, familiebezoek wordt afgezegd. Voor de Stichting Groene Hart vervalt een gepland Groene Hart Beraad, gaat een gesprek over een nieuw blad niet door en schrappen we een bestuursvergadering.

Plotseling besef je ook wat je mist door het wegvallen van allerlei doodnormale sociale contacten. En hoe groot het belang daarvan is voor ieder van ons en voor onze samenleving. Het maatschappelijk weefsel (‘social fabric’) is voor de meesten van ons uitgebreid, hecht en betekenisvol. Vanzelfsprekend vinden we andere manieren om contacten te houden; waar zouden we zijn zonder technologie. Maar het is meer ter overbrugging dan ter vervanging.

Het Groene Hart blijft ook in deze tijden mooi om in je eentje in te wandelen of fietsen, maar het is wel eenzaam. Want ook daarvoor geldt dat ontmoetingen met anderen een essentieel onderdeel zijn van het buiten genieten van ons mooie gebied.

Laten we hopen dat de beperkingen in sociale contacten niet al te lang duren. En laten we elkaar op andere manieren blijven ontmoeten en steunen.
We treffen elkaar hopelijk spoedig ergens in of over het Groene Hart.

Chris Kalden, voorzitter