Positieve producten

      Reacties uitgeschakeld voor Positieve producten

Esther van den Bor

Innovaties
Je kunt het zo gek niet bedenken of nieuwsgierige mensen zijn bezig om het anders te doen. En vaak fundamenteel anders. Dat geeft hoop. Er is een groot aantal platforms op zoek naar de innovaties. Veel challenges, speciale evenementen en aansporingen door organisaties en financiers halen de meest veelbelovende ontwerpen naar voren. Om ook u als lezer blij te maken zet ik gewoon een (klein) aantal van deze bronnen op een rij. Maar ga zelf op zoek en geef andere positieve ontwikkelingen door.

  • Een echte SUPER supermarkt die in Amsterdam gedurende twee weken laat zien dat er veel dagelijkse producten zijn die juist een positieve impact hebben op de wereld. Meer dan dertig jonge bedrijven hebben zich aangesloten bij de missie van We change the game om de supermarktschappen duurzamer, gezonder én lekkerder te maken.
  • Innovatieve startups die door mogen groeien. Met uiteenlopende maar direct toepasbare ideeën.
  • The Happy Activist verzamelt positieve acties en innovaties.
  • Ook via de Rijksoverheid worden bedrijven uitgedaagd om innovaties te ontwikkelen. Maar vooral om de opgedane kennis te delen. Zoals bijvoorbeeld bij de Expo in Dubai waar een verbinding is neergezet tussen water, energie en voedsel.
  • Sectoren als De Bouw of De Energie wereld staan evenmin stil.
  • Soms is een idee al zo ver en is de behoefte aan vernieuwing groot zodat een initiatiefnemer zelf het geld bij elkaar krijgt door te vragen. Zo kan een nieuw procedé om waterstof te produceren snel groot worden toegepast.
  • De komende week staat Eindhoven in het teken van de Dutch Design Week. Tot en met 25 oktober kunnen bezoekers de nieuwste producten van ontwerpers er bewonderen. Van de bijna vierhonderd evenementen zijn dit de projecten die opvallen.