Tegels

      Reacties uitgeschakeld voor Tegels

Esther van den Bor

Wat doe je zelf?
Waar ik ook langs loop, overal zie ik dat de tuinen bij de huizen opgeknapt worden. Hovenier …X … krijgt de opdracht en maakt er een prachtig kunstwerk van: een voortuin met tegels. Misschien her en der nog een mooi zwart gebeitste houten paal, wellicht een kleine bloembak of een kant en klare heg met klimop ter afscheiding.

Leren we dan niets van alles wat er om ons heen gebeurt? Regen zal steeds vaker met grote pieken naar beneden komen en wateroverlast in elke willekeurige straat veroorzaken. Klimaatadaptatienederland.nl. Gemeenten laten stress tests uitvoeren om te bekijken waar de grootste problemen worden verwacht. De landelijke website waarop alle mogelijke klimaatkaarten zijn in te zien, geeft mooi aan waar de hoogste urgentie ligt. De maatregelen die gemeenten moeten nemen om de bewoners droge voeten en vooral droge kelders te garanderen, zijn duur. Terwijl simpel vergroenen van tuinen, daken en straten vaak meerdere positieve effecten heeft. Verkoeling, meer biodiversiteit, een veel prettiger leefomgeving.

Dus wanneer u juist nu van plan bent om uw tuin eens mooi te maken, lees dan eerst de adviezen van Milieu Centraal of kijk op de site van Actie Steenbreek. Wees voorbereid op de toekomst.